c

Welkom op onze hondenschool Muizenheide

Op onze hondenschool zijn alle honden welkom, ongeacht welk ras of welke leeftijd. Puppy’s kunnen deelnemen aan de lessen vanaf de leeftijd van ongeveer 12 weken, zogauw ze al hun inentingen gehad hebben ( ook kennelhoest).

We werken met instapmomenten. Deze vinden iedere eerste week van de maand plaats. Best is om een mail te sturen of via Facebook Messenger jezelf aan te melden. Zo komt u op de wachtlijst te staan. Afhankelijk van een aantal indicatoren wordt een instapdatum meegedeeld.

Als U besloten hebt om op onze hondenschool te komen trainen, dan vragen wij U om het inentingsboekje van de hond mee te brengen. Zo kunnen wij zien of uw hondje in orde is met zijn inentingen.

Breng dan ook kleine, heel lekkere snoepjes mee. Eveneens ook een speeltje om tijdens de les te ontspannen. Geef uw hond voor hij naar de les komt ook maar de helft van zijn eten, de rest wordt aangevuld met de beloningssnoepjes. Vermits wij beloningsgericht trainen komen er in het begin veel snoepjes aan te pas, maar deze worden naar gelang het ouder worden en de vooruitgang die de hond boekt, afgebouwd.

Kom ook een beetje vroeger, zodat het hondje even kan wennen aan de nieuwe geuren en indrukken die hij opdoet. Wij leren onze honden dan ook om voor elke les even langs de plasweide te gaan om daar hun behoefte te doen. Natuurlijk gaat dat niet van de eerste keer lukken, maar na verloop van tijd zullen ze dit uit zichzelf doen.

Gebruik een gewone halsband met leiband. Dus geen flexi of halster, dit is allemaal leuk om mee te wandelen, maar niet om mee te trainen. Ook zeker GEEN stropketting of andere dingen die hier op lijken. Deze aanvaarden we helemaal niet!

Als u hondje nog niet klaar is om naar de hondenschool te komen, adviseren wij U om heel veel dingen samen met uw hond te doen, niet alleen binnen maar ook buiten. Leer hem zoveel mogelijk dingen en geluiden kennen. Bv andere honden, paarden, auto’s, fietsen, wandelaars, de telefoon, de wasmachine,… alles wat je maar kan bedenken aan wat het hondje allemaal in zijn leven kan tegen komen. De tijd tussen het thuis komen van de fokker en het naar de hondenschool komen is heel belangrijk! De indrukken die hij nu opdoet zal hij de rest van zijn leven onthouden en ook geen bang van hebben. Als je uw hondje binnen houd en niets leert kennen zal hij /zij heel veel bang hebben van alles en nog wat. De kans dat hij een ziekte oploopt is kleiner als dat U een hondje krijgt dat van alles bang zal hebben.

Wij hopen U en uw hond graag te ontmoeten op onze hondenschool.