c

Welkom op hondenschool Muizenheide!

Je hebt een puppy of een oudere hond en je wenst met hem/haar op onze hondenschool les te volgen? Dan ben je alvast op het juiste adres. Hier vind je alles wat je op weg zal helpen.

1. Alvorens het les volgen

Als je hond nog te jong is om aan de les deel te nemen (zie hieronder), dan raden we je alvast aan om je hond reeds zo veel mogelijk situaties te leren kennen. De periode tussen het thuiskomen rond de leeftijd van 7 tot 8 weken en het les volgen vanaf 11 tot 12 weken is immers een erg belangrijke periode voor de socialisatie van je hond. Neem je hond dus alvast mee naar zo veel mogelijk plaatsen, zodat hij/zij reeds in aanraking komt met zo veel mogelijk geluiden, andere dieren, andere mensen, enzovoort. De indrukken die je hond in die periode opdoet zal hij/zij de rest van zijn leven onthouden. Op die manier voorkom je dat je hond angstig wordt.

2. Het inschrijven

Op onze hondenschool zijn alle honden welkom, ongeacht het ras of de leeftijd. Puppy’s kunnen deelnemen aan de lessen vanaf de leeftijd van ongeveer 11 tot 12 weken, zodra ze de laatste van een reeks van drie vaccinaties hebben gehad, zijn ze klaar om deel te nemen aan de lessen. Let wel op: ook een inenting tegen kennelhoest is vereist. Volwassen honden kunnen op elk moment instappen, maar ook zij moeten uiteraard de nodige inentingen hebben gehad, waaronder dus de vaccinaties als pup, tegen kennelhoest, tegen hondsdolheid en de daaropvolgende jaarlijkse vaccinaties.

Vermits er geen vaste instapdata zijn, kan je met je hond deelnemen zodra hij/zij aan voornoemde voorwaarden voldoet. Breng alleszins wel het paspoort van je hond mee, zodat kan worden nagekeken of je hond de nodige vaccinaties heeft gehad.

Er is voor alle leden een puppy-intake voorzien. Dit is een korte theorieles waarin informatie gegeven wordt over het samenleven met een hond, wat zijn behoeften zijn, hoe een hond denkt, enzovoort. Tijdens deze puppy-intake krijg je ook de kans om eventuele vragen te stellen. Deze gaat één tot twee keer per maand door. Bij je inschrijving kan je een lesdag opgeven waarop jij beschikbaar bent om deze theorieles te volgen.

3. Het les volgen

Als je klaar bent om les te volgen, dan mag je je op één van de lesdagen (donderdag en zondag) aanmelden op onze hondenschool. Één van onze instructeurs zal je met plezier op weg helpen. De eerste les is alleszins altijd een gratis proefles, nadien kan je je inschrijven als je de smaak te pakken hebt.

Indien mogelijk, probeer dan een kwartiertje voor de lessen beginnen aanwezig te zijn, zodat je hond de tijd heeft om te wennen aan de omgeving en zodat je met je hond een bezoekje kan brengen aan de plasweide.

Aangezien wij beloningsgericht werken is het belangrijk een zakje met snoepjes en een speelgoedje mee te brengen naar de les. Op lesdagen kan je je hond best wat minder te eten geven, aangezien er tijdens de les veel snoepjes zullen moeten worden gegeven. Met een volle maag is het mogelijk dat je hond minder geïnteresseerd is in zijn beloning. Het werken met snoepjes wordt in de lessen afgebouwd, wanneer je hond het goed doet.

Er wordt op onze hondenschool bovendien gefocust op de socialisatie van pups en oudere honden, zodat de pups tijdens en na hun les de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan het puppyspelen. Dit gebeurt uiteraard onder strikte begeleiding en er wordt zorgvuldig gekozen welke pups samen mogen spelen. Ook voor oudere honden blijft de mogelijkheid bestaan om na de les de honden onder toezicht te laten spelen.

Op onze hondenschool is het verboden les te volgen met een stropketting. Ook gentle leaders worden in principe niet op onze hondenschool gebruikt. Doe je hond dus een gewone halsband met een gewone leiband aan om les te volgen. Ook een flexi is niet erg handig om mee te werken.

4. De andere disciplines en activiteiten

Als je geen genoeg kan krijgen van onze hondenschool, dan bestaat de mogelijkheid om naast de gehoorzaamheidslessen tevens breitensport, agility en doggydance te volgen.

Naast voornoemde disciplines worden er op onze hondenschool jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, wandelzoektochten, spelletjesdagen, een barbecue, een ontbijt, ...

Veel succes met de opvoeding van je hond en wij hopen alvast jou en jouw hond snel te ontmoeten op onze hondenschool!