Activiteiten

Overgangsproeven

volledige kalender

Over ons

Hondenschool muizenheide Beringen, vzw is een vereniging die in 2005 opgericht werd door enkele enthousiaste hondenliefhebbers. Inmiddels is de hondenschool uitgegroeid tot een vereniging waar meer dan 100 honden en baasjes uit Beringen en omstreken recreatieve of wedstrijdgerichte lessen volgen. Wij bieden zowel gehoorzaamheidlessen, als andere hondensporten aan. Zo worden er ook lessen breitensport en agility gegeven. Ook organiseren we daarnaast jaarlijks o.a. enkele wandelingen en een spelletjesdag.

Sinds de oprichting is de hondenschool aangesloten bij de Kynologische Maatschappij VOE. Het motto van de VOE is dat in de hondensport de individuele prestaties van iedere hond van belang zijn, ongeacht of het gaat om een rashond of niet. Ook wij van Hondenschool Muizenheide staan achter dit idee. Wij zijn geen specifieke rashondenvereniging, elke rashond en iedere kruising of rasloze hond is welkom. Hondenschool Muizenheide is een club voor iedereen!

De hondenschool beschikt over ruime, omheinde oefenterreinen en over voldoende materiaal om alle lessen, zowel voor de hond als voor de baas, interessant en gevarieerd te maken. Daarnaast is er ook een gezellige kantine waar alle honden en baasjes altijd welkom zijn.

Ook onze instructeurs zijn enthousiaste hondenliefhebbers. Zij krijgen een interne opleiding en enkelen onder hen hebben ook externe opleidingen genoten. Wij focussen ons op een beloningsgerichte training, waarbij we de baasjes de honden op een hondvriendelijke manier leren opvoeden. Op die manier ontstaat er een hechte vertrouwensband tussen hond en baas, zodat elk baasje begrijpt waarom men de hond de beste vriend van de mens noemt.

Tot op de hondenschool!